Görög parasztsaláta

Görög parasztsaláta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 hosszúkás paradicsom
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1-1 zöld és sárga húsú paprika
  • 1/2 csokor oregáno
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg feta(juh)sajt
  • 7-8 dkg fekete olajbogyó
  • bors
  • kevés cukor

Elkészítés:

Elkészítés: A megmosott paradicsomot felszeleteljük. Az uborkát héjastól hosszába négyfelé vágjuk, majd felkockázzuk. A megtisztított lilahagymát cikkekre vágjuk. A kicsumázott paprikákat csíkokra metéljük. Az oregánó leveleit lecsipkedjük.

A marinádhoz a citromlevet sóval, borssal, cukorral, oregánóval ízesítjük, majd beledolgozzuk az olajat.

A saláta összetevőit összekeverjük, meglocsoljuk a marináddal, megszórjuk olajbogyóval és a felkockázott fetával, oregánóval, hegyes erőspaprikával. Citromcikkekkel díszítjük.

Neked ajánljuk