Hozzávalók:
  • 50 dkg padlizsán
  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg cukkini
  • 25 dkg burgonya
  • 2 paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 tojássárga
  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • szerecsendió
  • bors
  • 50 dkg padlizsán
  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg cukkini
  • 25 dkg burgonya
  • 2 szem paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg liszt
  • 7 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • szerecsendió
  • bors

Görög muszaka

Elkészítési idő
4,0 10 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A padlizsánt és cukkinint hosszában felszeletelem, majd besózva pihentetem, a kiengedett levét felitatom. Kis olajon kisütöm őket. A megpucolt krumplit felkarikázom és a megmaradt olajon azt is kisütöm. Kockázott hagymát olajon dinsztelek és rárakom az áttört fokhagymát, darált húst és hámozott, feldarabolt paradicsomot. Ízesítem sóval, borssal, őrölt fahéjjal és szegfűszeggel. Sokszor átkevergetve pirítom, 10-15 percet. Vajból, lisztből és tejből besamelmártást készítek. A húst tovább ízesítem sóval, reszelt szerecsendióval és a megmaradt fahéjjal. Beleütöm a tojássárgákat is. Olajjal kikent tepsibe lerakom a krumplit, utána a cukkinit, végül a padlizsánt. Fontos, hogy minden rétegre reszelt sajtot hintek. A tetejére húst rakok, utána a besamelmártással locsolom és reszelt sajttal leszórom. Forró sütőben sütöm, 35-40 percen át.