Görög makaróni sajtszósszal

Görög makaróni sajtszósszal

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 75 dkg darált marhahús
  • 6 dl húsleves
  • 4 dl paradicsomlé
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 fahéj
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 kávéskanál oregano
  • őrölt fekete bors
  • 50 dkg makaróni tészta
  • 2 evőkanál parmezán sajt

A sajtmártáshoz:

  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

A sajtmártáshoz a tojást és a lisztet habverővel összekeverem, hozzáadom a tejet, a vajat és tűz fölött habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. Beleteszem a sajt felét, majd ezzel összeforralom. A gőzről levéve beleteszem a sajt többi részét és megsózom.

Forró olajban megdinsztelem a finomra vágott hagymát a szétnyomott fokhagymával, majd beleteszem a darálthúst és összekeverem.

Beleöntöm a húslevest, a paradicsomlét, a bort és felforralom, miközben kavargatom. Alacsonyabb lángon összefőzöm az ízesítőkkel és a fűszerekkel. 45 percig főzzük.

Félbevágom és megfőzöm a makaróni tésztát, majd hozzákeverem a mártást. Az egészet egy olajjal kikent tűzálló tálba rakom. Meglocsolom a sajtmártással és megszórom parmezán sajttal.

Negyvenöt percig sütöm, míg meg nem pirul. Miután kihűlt, szeletekre vágva tálalom.

Neked ajánljuk