Görcsleves

Görcsleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a görcstésztához:
  • 2 db tojás
  • kb. 15 dkg liszt (amennyit felvesz a tojás)
  • csipetnyi só
  • a kenéshez:
  • zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • a leveshez:
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 4 db burgonya
  • 1 kis zeller
  • pici olaj
  • 1 evőkanál keményítő vagy liszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • csipetnyi
  • zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 4 db burgonya
  • 1 kis zeller
  • pici olaj
  • 1 evőkanál keményítő

Elkészítés:

Az apróra vágott zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, majd amikor kezd puhulni, keményítőt szórunk rá, és felengedjük vízzel.

Közben elkészítjük a tésztát: a tojást felverjük a sóval, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól nyújtható legyen. Ezután vékonyra kinyújtjuk.

A kockára vágott hagymát zsíron megdinszteljük, sóval, borssal ízesítjük. A tűzről lehúzzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát.

A kinyújtott tészta felét megkenjük a hagymás zsírral, majd ráhatjuk a tészta másik felét. Az így kapott tésztát kb. 2 cm szélesre és 10 cm hosszúra vágjuk. Aztán megkötjük, mintha csomóznánk. Amikor elkészültünk, beletesszük a levesbe, és kb. 20 percig főzzük. Ha szükséges a levest utána ízesítjük.

Megjegyzés:

A receptet Bagyinszkiné Évi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti