Göngyölt gombás karaj baconbe tekerve brokkolis krumplival

Göngyölt gombás karaj baconbe tekerve brokkolis krumplival

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj
  • 50 kg gomba
  • 1/4 szál póréhagyma
  • bors
  • 2 dl paradicsom konzerv
  • oregánó
  • őrölt babérlevél
  • 2 kk. cukor
  • reszelt sajt
  • 8 szelet bacon
  • olaj

A körethez:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg brokkoli
  • 5 dl tej
  • olívaolaj

Elkészítés:

Egy serpenyőben a karikára vágott póréhagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, és belekeverjük a paradicsomkonzervet. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg a gomba leve elpárolog.

A karajszeleteket kiterítjük, megsózzuk, és mindegyik közepére teszünk a töltelékből. Reszelt sajtot is teszünk rá, majd összetekerjük, hústűvel megfogjuk, és 1-1 szelet baconbe tekerjük.

A sütőt előmelegítjük 210 C fokra. Egy sütőzacskóba tesszük az elkészült húsokat, lezárjuk a zacskót szorosan, megszurkáljuk pár helyen, és betoljuk a meleg sütőbe, 1 órát sütjük, ennyi idő alatt el is készül.

A brokkolis krumplipüréhez a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a brokkolit is rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük. Amikor puhák, leszűrjük, krumplitörővel áttörjük, olívaolajat adunk hozzá, sózzuk, és forralt tejjel felöntjük.

A megsült húst kivesszük, felkarikázzuk, brokkolis krumplipürével és forrázott, tejfölös-fokhagymás-kapros uborkasalátával tálaljuk.

Neked ajánljuk