Göngyölt csirkemell sajtkabátban

Göngyölt csirkemell sajtkabátban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 600 g csirkemell
  • 1 teáskanál curry fűszer
  • a sajtkabáthoz:
  • 300 gramm reszelt sajt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • a töltelékhez:
  • 1,5 db szikkadt zsemle beáztatva
  • 1 db kisebb répa
  • ízlés szerint friss petrezselyem
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 evőkanál olaj/olívaolaj
  • 3 evőkanál majoné
  • plusz a rétegzésnél:
  • 10 dkg szalonna vagy sonka
  • 600 g csirkemell
  • 1 teáskanál curry fűszer
  • 300 gramm reszelt sajt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1,5 db szikkadt zsemle beáztatva
  • 1 db répa
  • petrezselyem
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj/olívaolaj
  • 3 evőkanál majoné
  • 10 dkg szalonna vagy sonka
  • bors

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd szeletekre vágjuk. Curry-vel a tetejét megszórjuk, beledörzsöljük, majd félretesszük.

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a tojással és a majonézzel. Zsírpapírra tesszük és eligazítjuk, amennyire tudjuk téglalap alakban, egyenletesen.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük – a lényeg, hogy egybeolvadjon. Ezalatt az idő alatt elkészítjük a tölteléket.

A zsemlét beáztatjuk, kinyomkodjuk, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az apró darabokra vágott hagymát és fokhagymát, lereszeljük a répát is, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összepirítjuk, majd legvégül hozzáadjuk a majonézt is, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl.

A sütőből a sajtot kivesszük és átfordítjuk egy másik zsírpapír segítségével a másik oldalára, ezután eltávolítjuk az alsó zsírpapírt. Pár percre félretesszük hűlni (3-4 perc).

Rétegezés: a sajtra tesszük a csirkemellet, majd a szalonnát, legvégül a tölteléket eligazítva, majd feltekerjük a zsírpapír segítségével, rajta hagyva azt, és így áttesszük tepsire. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Amikor kihűlt szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska Ízvilág küldte be. Köszönjük!