Gombával töltött tökkarika

Gombával töltött tökkarika

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1 kisebb spárgatök vagy dundi cukkini
  • 25 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • zsemlemorzsa a tepsi megszórásához
  • 2 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • bors

A díszítéshez:

  • 1 kisebb spárgatök vagy dundi cukkini
  • 25 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • zsemlemorzsa a tepsi megszórásához
  • 2 tojás
  • 1 húsleveskocka
  • bors
  • szalonnaszeletek

Elkészítés:

Elkészítés: A tököt 1,5-2 cm-es karikákra vágjuk, vékonyan meghámozzuk, kibelezzük. Kikent, morzsával megszórt nagy tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk.

A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, rátesszük a szeletelt gombát, aprított vöröshagymát, és puhára pároljuk. Belekeverjük a petrezselymet, a tojásokat, a búzadarát, jól összekeverjük, és ezzel a masszával megtöltjük a tökkarikákat.

2 deci vízben felfőzünk 1 húsleveskockát, és ha már nem forró, simára keverjük a liszttel és tejföllel. Ezzel meglocsoljuk a tökkarikákat.

A tepsit lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Levesszük a fedőt és pirosra sütjük.

A tetejét tálaláskor díszíthetjük kisült szalonnaszeletekkel.

Neked ajánljuk