Gombával töltött palacsinta

Gombával töltött palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a palacsintatésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej vagy szódavíz
  • őrölt bors
  • a töltelékhez:
  • gomba
  • a besamelmártáshoz:
  • 7 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 dkg só
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • a palacsinták tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej vagy szódavíz
  • őrölt bors
  • gomba
  • 7 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 dkg
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre keverjük és a palacsintákat kisütjük. A besamelhez a margarint egy kis lábasban felolvasztjuk, a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, majd a tejjel felengedjük és felfőzzük. Amikor egy kicsit hűl,1 db tojással és a tejföllel simára keverjük.

A gombát olajon megpároljuk és a besamel 2/3 részébe keverjük. A palacsintákat megtöltjük, kivajazott tepsibe tesszük, minden palacsinta tetejét lekenjük a besamel maradékkal, reszelt sajttal megszórjuk és 15 perc alatt forró sütőben megsütjük.

Megjegyzés: nekem van a fagyasztóban gombapörkölt lefagyasztva, azt olvasztottam ki. A levét lecsepegtettem és ezt tettem a besamelmártásba. Gazdagíthatjuk a tölteléket főtt, apróra vágott sonkával vagy gépsonkával is. Nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!