Gombás-virslis-tarjás tészta

Gombás-virslis-tarjás tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag csavart csőtészta (450 g)
  • 30 dkg gomba (barna csiperke)
  • 25 dkg füstölt főtt tarja
  • 40-50 dkg virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • cannesi bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt
  • 1 evőkanálnyi zsír
  • 1 csomag csavart csőtészta (450 g)
  • 30 dkg gomba (barna csiperke)
  • 25 dkg füstölt főtt tarja
  • 40-50 dkg virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • cannesi bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt
  • 1 evőkanálnyi zsír

Elkészítés:

A virslit karikára, a tarját kis kockákra vágjuk, gombának a külső részét lehúzzuk, majd felszeleteljük.

A hagymát apróra daraboljuk, a zsírban picit megfonnyasztjuk. Beletesszük a virslit, a tarját és a gombát, sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk és 2-3 percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, hagyjuk, hogy felfőjön, majd levesszük a tűzről.

Bő sós vízben kifőzzük a tésztát és leszűrjük. Beletesszük abba az edénybe, amibe sütjük. Ráöntjük a virsli-tarja-gomba keveréket és összeforgatjuk. A sajtot ráreszeljük, majd 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!