Gombás töltött csirke

Gombás töltött csirke

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db konyhakész csirke
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • őrölt bors
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, megmossuk, kívül-belül besózzuk.

A szalonnát, a hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A gombát szeletekre vágjuk.

A szalonnát megpirítjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Hozzákeverjük a kinyomkodott zsemlét, a petrezselymet és 1 egész tojást.

A tölteléket a csirke hasüregébe töltjük, hústűvel vagy összetűzzük, és a sütőbe helyezzük. Közepes lángon szép pirosra sütjük.

Hasonló receptek