Gombás tökpörkölt

Gombás tökpörkölt

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 1 db pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 50 dkg spárgatök
  • 10-15 dkg fehér csiperkegomba
  • 1 db zöldpaprika
  • tört bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

Elkészítés:

Hámozzuk meg a tököt, majd vágjuk hosszában félbe! Kaparjuk ki a belsejét maggal együtt, ezután kockázzuk fel!

Pirítsuk meg a hagymát forró zsíron, adjuk hozzá a tököt, majd 3 perccel később a megtisztított és negyedelt gombát!

Pirítsuk állandó keverés mellett addig, amíg el nem fő a leve!

Megszórjuk pirospaprikával, ezután hozzáadjuk a fokhagymát, a szeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot.

Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Öntsünk alá kevés vizet, és pároljuk puhára!

Hasonló receptek