Gombás-tojásos hóember

Gombás-tojásos hóember
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db gombakonzerv
  • 8 db főtt tojás
  • 3 közepes csemegeuborka
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 közepes lilahagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 5 evőkanál majonéz
  • 25 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • bors ízlés szerint
  • 2 db fekete olajbogyó
  • 2 db koktélparadicsom
  • 1 db gombakonzerv
  • 8 db főtt tojás
  • 3 közepes csemegeuborka
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 közepes lilahagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 dl tejföl
  • 5 evőkanál majonéz
  • 25 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • bors
  • 2 db fekete olajbogyó
  • 2 db koktélparadicsom

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát, a gombát rátesszük, és kb. 20 percig sütjük. Ízlés szerint megszórjuk borssal.

A főtt tojást, csemegeuborkát, lilahagymát felkockázzuk. Hozzáadjuk a kihűlt gombát, majonézt, mustárt, tejfölt és a forró vízben feloldott zselatint. Ízlés szerint borsozzuk-fűszerezzük. Jól összekeverjük, formába öntjük, és pár órára, akár egy éjszakára állni hagyjuk.

Kiöntjük a formából. Egy-egy kettévágott olajbogyó a hóember szemei és a gombja. Egy-egy kettévágott koktélparadicsom az orra és a sapkáján a dísz. Paprikából kivágjuk a száját és a sálját. Egy uborkaszeletből a sapkáján a leveleket vágjuk ki.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!