Gombás tésztasaláta

Gombás tésztasaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 tasak salátamix (csomagolt)
  • 4 szál zöldhagyma
  • 20 dkg gomba (konzerv vagy üveges is lehet)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl joghurt
  • 30 dkg sertéskaraj, vagy szűzpecsenye
  • 1 tasak salátamix (csomagolt)
  • 4 szál zöldhagyma
  • 20 dkg gomba (konzerv vagy üveges is lehet)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl joghurt
  • 30 dkg sertéskaraj, vagy szűzpecsenye

Elkészítés:

A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint megfőzzük. A salátát leöblítjük. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk. A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.

Az olaj felét felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a gombát. Sózzuk, borsozzuk. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.

A kihűlt tésztát összekeverjük a majonézzel, a joghurttal, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a gombát és a hagymát, majd félretesszük.

A húst megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk. A maradék olajon megpirítjuk a húscsíkokat, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük a tésztasalátát a friss zöld salátával, tányérra tesszük és a meleg húscsíkokat, szaftjával együtt rászedjük.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti