Gombás-tejszínes sertésragu

Gombás-tejszínes sertésragu

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1/2 ek. szárított petrezselyem
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg sertéstarja
  • 25 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. olaj
  • kakukkfű
  • tárkony
  • bors

Elkészítés:

Megtiszítom, centi széles csíkokravágom a husit, elősütöm egy kis olajon, lecsepegtetem, félreteszem.

Megpucolom, nagyon vékony szeletekre vágom a hagymát, üvegesre párolom a hús olajában, hozzáadom a szalonnát, fűszerezem, beleteszem a húst is, felöntöm egy kis vízzel, és puhára főzöm.

Ha megpuhult a hús, beledobom felszeletelt gombát, felöntöm a tejszínnel, majd készre főzöm.

Sültkrumplival tálaljuk.

Neked ajánljuk