Gombás-tejszínes pulykamell

Gombás-tejszínes pulykamell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 hagyma
  • 3 gomba
  • 3 dl tejszín
  • 1 kis tejföl
  • 1 kk. liszt
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • 1,5 kg pulykamellfilé

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a kockára vágott hagymát. A gombát felszeleteljük, majd a hagymához adjuk, kn. 6 perc után megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel meghintjük.

Közben a tejszínt a tejföllel és 1 dl vízzel elkeverjük, majd a gombára öntjük. Egy kávéskanál liszttel vagy 5 dkg sajttal sűrítjük. A legvégén megszórjuk petrezselyemmel. Egy jénaiba csíkokra vágva beletesszük a pulykamellet, majd a mártást ráöntjük, és 180 fokon, fél órára betesszük a sütőbe.

Neked ajánljuk