Gombás-tejszínes pulyka

Gombás-tejszínes pulyka

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 dl főzőtejszín
  • kevés citromhéj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • hús alaplé
  • olívaolaj
  • 1 kg pulyka felsőcomb
  • bors
  • kakukkfű
  • 40 dkg csiperke

Elkészítés:

Elkészítés:

Kockázzuk fel a húst! Pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát! Tegyük hozzá a húst, pirítsuk meg kicsit, majd szórjuk meg borssal, sóval és kakukkfűvel! Öntsük fel hús alaplével! Tegyünk bele pár citromhéj csíkot, majd pároljuk puhára fedő alatt! Pótoljuk a levet, ami elfő!

Tisztítsuk meg a gombát, majd vágjuk vastagabb szeletekre! Hevítsünk fel kis olajat, és tegyük bele a gombákat és a zúzott fokhagymát! Locsoljuk meg kis cherry-vel! Főzzük addig, míg a leve elpárolog, majd pirítsuk le kicsit!

Ha a hús megpuhult, rakjuk hozzá a gombát, és jól forgassuk össze! Tegyünk bele pici liszttel elhabart tejszínt! Forralás után tálaljuk.

Neked ajánljuk