Gombás-tejszínes pulyka

Gombás-tejszínes pulyka
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • kevés citromhéj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • hús alaplé
  • olívaolaj
  • 1 kg pulyka felsőcomb
  • bors
  • kakukkfű
  • 40 dkg csiperke
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • kevés citromhéj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • hús alaplé
  • olívaolaj
  • 1 kg pulyka felsőcomb
  • bors
  • kakukkfű
  • 40 dkg csiperke

Elkészítés:



Kockázzuk fel a húst!
Pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát!
Tegyük hozzá a húst, pirítsuk meg kicsit, majd szórjuk meg borssal, sóval és kakukkfűvel!
Öntsük fel hús alaplével!
Tegyünk bele pár citromhéj csíkot, majd pároljuk puhára fedő alatt!
Pótoljuk a levet, ami elfő!

Tisztítsuk meg a gombát, majd vágjuk vastagabb szeletekre!
Hevítsünk fel kis olajat, és tegyük bele a gombákat és a zúzott fokhagymát!
Locsoljuk meg kis cherry-vel!
Főzzük addig, míg a leve elpárolog, majd pirítsuk le kicsit!

Ha a hús megpuhult, rakjuk hozzá a gombát, és jól forgassuk össze!
Tegyünk bele pici liszttel elhabart tejszínt!
Forralás után tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti