Gombás-tejszínes marhaszelet

Gombás-tejszínes marhaszelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg marharostélyos
  • 50 dkg gomba
  • 1 hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek. mustár
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • ételízesítő
  • étolaj

Elkészítés:

A húst előző nap felszeletelem, kiklopfolom, sózom, borsozom, megkenem mustárral. Kevés olajat öntök rá, és felhasználásig a hűtőbe teszem.

Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütöm, majd mindig csak kevés vizet ráöntve puhára párolom.

A gombát felszeletelem. A hagymát és a szalonnát apróra vágom. A raguhoz kiolvasztom a szalonnát, ráteszem a hagymát és megdinsztelem. Hozzáadom a gombát, sózom, borsozom, kevés ételízesítőt adok hozzá, és addig párolom, amíg kezdi elfőni a levét. Ráöntöm a tejszínt, és pár percig forralom.

A húst a gombával tálalom.

Neked ajánljuk