Hozzávalók:
  • fél kg csirkemell filé
  • 1 kg gomba
  • 1 fej hagyma
  • fél l tejszín
  • 2 ek. liszt
  • 2 pohár tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • majoranna
  • fél kg csirkemell filé
  • 1 kg gomba
  • 1 fej hagyma
  • fél l tejszín
  • 2 ek. liszt
  • 2 pohár tejföl
  • bors
  • pirospaprika
  • majoranna

Gombás-tejfölös csirkemell

Elkészítési idő
5,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpirítom. A csirkemellet felkockázom, és a megpirult hagymára dobom, megfűszerezem, majd hagyom, hogy levet engedjen.

Ezután felöntöm vízzel, és puhulásig főzöm. A gombát is felkockázom, és ugyanígy elkészítem. Ha már mindkettő puhára főtt, összeöntöm a két pörköltet.

A tejszínbe csomómentesen belekeverem a tejfölt és a lisztet, majd ezzel behabarom a pörköltet.

Rizzsel vagy tésztával tálalom.