Gombás szarvasszelet

Gombás szarvasszelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • vadhús fűszerkeverék
  • 3 vékony szelet füstölt szalonna
  • bors
  • 1 fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg szarvascomb
  • 3 dl vörösbor

A gombamártáshoz:

  • 4 dl barnamártás
  • 1 dl olaj
  • 1 fej hagyma
  • fokhagyma
  • bors
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg vargánya
  • 1,5 dl vörösbor
  • fűszerpaprika

Elkészítés:

Elkészítés:

Dörzsöljük be a húst sóval, fűszerkeverékkel és borssal!

Rakjuk tepsibe a húst, majd öntsük rá a bort és kis vizet! Rakjuk a húsra a szalonnát és a hagymákat! Pároljuk alufóliával lefedett sütőbe!

Mártás:

Dinszteljük meg a hagymákat! Rakjuk rá a felszeletelt gombát, pirítsük le, majd adjunk hozzá fűszerpaprikát! Engedjük fel a borral! Sűrítsük barnamártással!

Szeleteljük fel a húst! Tálaljunk!

Neked ajánljuk