Gombás-sütőtökös-szezámmagos fasírt

Gombás-sütőtökös-szezámmagos fasírt

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 25 dkg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
  • zsemle
  • petrezselyem
  • szezámmag
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát felaprítom, megdinsztelem, beleteszem az apróra vágott gombát, és a lereszelt sütőtököt.

Lassú tűzön, sűrűn kevergetve összefőzöm, petrezselyemmel megszórom. Kevés vízzel felöntöm, hagyom kihűlni.

Beáztatom a zsemlét, kinyomkodom, és összegyúrom a húsos masszával.

Vizes kézzel golyókat formálok belőle, és szezámmagos zsemlemorzsába forgatom.

Forró olajban kisütöm. Párolt rizzsel és salátával tálalom.

Hasonló receptek