Gombás-steakes toast

Gombás-steakes toast
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g gomba
  • 1 kis darab póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál rozmaring
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg marhahús
  • bors
  • csipet római kömény
  • csipet őrölt chili
  • fél dl fehérbor
  • 2 szelet rozskenyér
  • 6 dkg reszelt ementáli sajt
  • a tálaláshoz:
  • salátakeverék
  • 100 g gomba
  • 1 kis darab póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 szál rozmaring
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg marhahús
  • bors
  • csipet római kömény
  • csipet őrölt chili
  • fél dl fehérbor
  • 2 szelet rozskenyér
  • 6 dkg reszelt ementáli sajt
  • salátakeverék

Elkészítés:

A póréhagymát és a gombát felkarikázzuk. A húst falatnyi kockára vágjuk. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a pórét. Rövid kevergetés után hozzáadjuk a húst és átpirítjuk. Sóval, borssal, római köménnyel és chilivel ízesítjük.

A gombát is a serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd a borral felöntjük és rozmaringot szórunk rá. Pár perc főzés után a hőt elzárjuk alatta.

A kenyereket megpirítjuk, ráhalmozzuk a gombás ragut, és megszórjuk reszelt sajttal.

A sütőt forró grill fokozatra állítjuk, és 2 perc alatt megsütjük a szendvicset. Salátával tálaljuk.