Gombás-spenótos pite

Gombás-spenótos pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 evőkanál hideg víz
  • *
  • a feltéthez:
  • 50 dkg csiperkegomba (erdei gombával keverve még finomabb)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj + a formához
  • 1 nagy marék spenótlevél
  • 1 evőkanál tejföl
  • 15 dkg ricotta
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 6 evőkanál hideg víz
  • 50 dkg csiperkegomba (erdei gombával keverve még finomabb)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj + a formához
  • 1 nagy marék spenótlevél
  • 1 evőkanál tejföl
  • 15 dkg ricotta

Elkészítés:

Gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk a lisztet a vajjal, a vízzel, 1-2 csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, fél órára a hűtőbe tesszük.

A gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk, majd az olaj és a vaj keverékén megpirítjuk. Az utolsó 2-3 percre hozzádobjuk a spenótot is, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon. Hagyjuk hűlni, míg a tésztával dolgozunk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát megfelezzük, mindkét részét kinyújtjuk, az egyiket a piteformánál nagyobbra, hogy peremet is tudjunk készíteni neki, a másikat a pitetál nagyságára. A nagyobb tésztalappal kibéleljük a kivajazott formát (az oldalát is).

A pirított gombás spenóthoz keverjük a tejfölt, a ricottát, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, majd a tésztán elegyengetjük. Ráfektetjük a kisebb tésztalapot, s szélét ujjal körbenyomkodjuk, közepébe keresztet vágunk, és a tésztát kihajtjuk. A sütőben 45 percig sütjük.

Melegen vagy langyosan tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti