Gombás sonkaszelet

Gombás sonkaszelet

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kávéskanál porcukor
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 kávéskanál paradicsompüré
  • 2 dl tejföl
  • 4 sonka

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk, és felaprítjuk.

A hagymát megpirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, összekeverjük, és 5 percig pároljuk. Cukorral megszórjuk, és liszttel, és rövid ideig pirítjuk.

Felöntjük a borral. Beletesszük a paradicsompürét, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük. Beletesszük a sonkaszeleteket, és még kb. 2 percig lassú tűzön forraljuk.

Neked ajánljuk