Gombás rántotta

Gombás rántotta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 db tojás
  • bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 db tojás
  • bors
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A gombát tisztítás után vastagabb szeletekre, a hagymát kockára vágjuk, a petrezselyem zöldet felaprítjuk.

Egy száraz forró serpenyőben megpirítjuk a gombát só nélkül, mert így szép fehér marad, és nem löttyed meg.

Egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a vöröshagymát, csipet sóval megpároljuk, majd rárakjuk a megpirított gombát és a petrezselyem. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Ezután ráöntjük a felvert tojást, összekeverjük és rezgősre sütjük (ne süssük túl a tojást!).

Tejfölös fokhagymás uborkasalátát kínálunk hozzá.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti