Gombás rakott hús

Gombás rakott hús
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 szép nagy szelet tarja (csont nélkül)
  • kb. 1 kg krumpli
  • 150 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • fűszerek (só, majoránna, petrezselyem, őrölt bors)
  • kevés zsiradék
  • 4 szép nagy szelet tarja (csont nélkül)
  • kb. 1 kg krumpli
  • 150 dkg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • majoránna
  • kevés zsiradék

Elkészítés:

A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, kevés fűszer sóval beszórjuk. A kockára vágott hagymán megdinszteljük a gombát, befűszerezzük (sóval, borssal, majoránnával, petrezselyemmel).

A közepes méretű tepsi alját enyhén kizsírozzuk (én sütőpapírt teszek bele, nem szeretem, ha a krumpli leég). Megpucolt, karikára vágott krumplit terítünk a tepsibe, megsózzuk. Rátesszük a hússzeleteket, a húsra halmozzuk a dinsztelt gombát, beterítjük a maradék karikára vágott krumplival, és megsózzuk. Kevés zsiradékkal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük.

Ha puha a hús, levesszük a fóliát, és további kb. fél órát sütjük, amíg a krumpli szép piros lesz. Savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti