Gombás ragu zöldséggel

Gombás ragu zöldséggel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 doboz gomba
  • 40 dkg metélt tészta
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db paszternák
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • szerecsendió
  • kakukkfű
  • őrölt bors

Elkészítés:

Felvágom a zöldségeket és lecsepegtetem a gombát.

Az olívaolajat a margarinnal együtt felforrósítom és belerakom a hagymát. Üvegesre párolom. Hozzáadom a fokhagymát és a feldarabolt zöldségeket. Miután pár percig pároltam, felöntöm vízzel és megfűszerezem.

Miután roppanósra főztem a zöldségeket, hozzáadom a gombát és pár percig tovább főzöm.

Kikeverem a tejszínt a tejföllel, majd folyamatos keverés mellett a zöldségekhez öntöm. Felforralom, majd a hőfokot csökkentve hagyom, hogy besűrűsödjön.

Megfőzöm a tésztát és meglocsolom egy kevés olívaolajjal és megmelegítem.

Tálaláskor a tésztára teszem az elkészült ragut.

Neked ajánljuk