Gombás pirítós tojással

Gombás pirítós tojással

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet bagett
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 25 dkg gomba
  • 8 db tojás
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 dkg liszt
  • 2 evőkanál ecet

A tálaláshoz:

  • salátalevelek

Elkészítés:

Előkészítés:

Reszeljük le a megtisztított gombát!

Elkészítés:

Pirítsuk meg a felforrósított olajon a gombát!

Fűszerezzük meg borssal, sóval és szerecsendióval! Keverjünk bele lisztet és petrezselymet!

Pároljuk még pár percet, turmixoljuk össze, majd tegyük félre!

Forraljunk fel 4 liter vizet, majd ha forr, adjuk hozzá az ecetet! Üssük bele a tojásokat a gyöngyöző vízbe, majd főzzük 4 percet! Kenjük meg a gombakrémmel a bagettet! Vegyük ki a tojásokat!

Hasonló receptek