Gombás orzottó

Gombás orzottó

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg orzo tészta
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg parmezán sajt
  • 20 dkg gomba

Elkészítés:

A gombát összevágom apró kockára, és magas lángon, kevés olajon megpirítom. Sózom, borsozom ízlés szerint.

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom, és olívaolaj és vaj keverékében megfonnyasztom, majd magasabb hőfokon hozzáadom az orzo tésztát. Pár percig pirítom, majd hozzáöntöm a bort.

Ha a bor elpárolgott, elkezdem merőkanalanként adagolni az alaplét.Hozzákeverem a pirított gombát és lezárom alatta a gázt. Hozzáadom a maradék vajat, a reszelt parmezánt, alaposan összekeverem, és ráteszek egy fedőt, hogy pár percig még puhuljon.

Neked ajánljuk