Gombás oldalas

Gombás oldalas
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg oldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 4 evőkanál olaj
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 dl tejszín
  • 80 dkg oldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 4 evőkanál olaj
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 dl tejszín

Elkészítés:

Az oldalast megmossuk, leszárítjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felszeleteljük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Tepsibe tesszük a hagymát és fokhagymát, majd ráfektetjük a húst. Sózzuk, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk az olajjal, öntünk alá kevés vizet, és a sütőben puhára pároljuk (70-80 perc). Közben gyakran locsolgatjuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Közben a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a sütési idő letelte után a hús köré szórjuk. További 5-6 percig együtt sütjük. Akkor megszórjuk a petrezselyemmel, borsozzuk, és ráöntjük a tejszínt. Visszatesszük a sütőbe és összeforraljuk.

Tálaláskor a húst felszeleteljük, tányérra tesszük, és a gombás mártással leöntjük. Petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá.