Gombás-májas ragu marhaszelettel

Gombás-májas ragu marhaszelettel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg marhalábszár
  • 3 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 3 babérlevél
  • 6 borókabogyó
  • 2 ek. olaj
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 20 dkg csirkemáj
  • bors
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. oregano

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, klopfoljuk, a széleket pár helyen bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, felhevített vajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük.

Egy nagyobb serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, felöntjük 1 dl vízzel. Amikor a karamell elolvadt, hozzáöntjük a paradicsomszószt. A szószba tesszük a hússzeleteket, hozzáadjuk a babért, a borókabogyót, kicsit félrehúzott fedővel pároljuk 1 órát, hogy a mártás kicsit besűrűsödjön.

Közben felhevített olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát, fokhagymát, együtt pirítjuk rajta a feldarabolt májat a gombával. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, oreganoval fűszerezzük, zsírjára sütjük.

A húshoz keverjük a ragut, addig pároljuk, amíg a hús megpuhul.

Tálalásnál a hússzeletekre halmozzuk a ragut a mártással, és burgonyafánkkal kínáljuk.

Neked ajánljuk