Gombás lepény leveles tésztából

Gombás lepény leveles tésztából

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • provence-i fűszerkeverék
  • fél csokor petrezselyem
  • vaj

Elkészítés:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd vékonyra kinyújtjuk, és a kizsírozott piteformába tesszük. A tészta alját villával megszurkáljuk, és arra tesszük a babot, ami nehezékként szolgál. Előmelegített 200 fokos sütőben 20 perc alatt elősütjük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.

Vajon megpároljuk a hagymát és a fokhagymát, rászórjuk a gombát, és erős tűzön összefőzzük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel és a vágott petrezselyemmel is. Ha a gomba megpirult és elfőtt a leve, akkor hagyjuk kicsit hűlni.

A 3 tojást elkeverjük, hozzáöntjük a tejszínt.

Az elősütött tésztán elrendezzük a gombát, ráöntjük a tojásos-tejszínes keveréket, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Neked ajánljuk