Gombás-kolbászos tarhonya

Gombás-kolbászos tarhonya

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 2 db TV paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős cseresznyepaprika
  • 30 dkg tarhonya
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál tejföl
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • piros arany
  • babérlevél

Elkészítés:

Egy lábosban a zsíron kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát, a hagymát rádobjuk, megsózzuk. Tarhonyát, nyomott fokhagymát és felkarikázott kolbászt rakunk bele.

Felöntjük vízzel és megpároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, a babérlevelet, a csípős piros aranyat, őrölt borsot és a cseresznyepaprikát is. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, majd felöntjük borral.

Mikor megpuhult a tarhonya, beledobjuk a gombát és a lecsókolbászt. További 10 percen át főzzük, alacsony lángon.

Neked ajánljuk