Gombás káposztaleves húsgombóccal

Gombás káposztaleves húsgombóccal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg szálas savanyú káposzta
  • 1 kis fej hagyma
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg laska gomba
  • 2 db babérlevél
  • 1 kávéskanál
  • fűszerpaprika
  • ízlés szerint erős paprika
  • A gombóchoz
  • 30 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 5 szelet tósztkenyér (héj
  • nélkül)
  • bors
  • finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

Megtisztítjuk és megmossuk a zöldségeket. A káposztát ízlés szerint kimossuk, késsel átvágjuk. A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát finomra, a gombát vastag szeletekre vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és rátesszük a káposztát. Ráöntünk 1,5 l vizet, megsózzuk, babérlevelet teszünk bele és kis erős paprikát, majd 30 percen át főzzük.

Közben elkészítjük a gombócokat. A kenyérbelet megáztatjuk és kinyomkodjuk. Összekeverjük a darált húst sóval, borssal, a tojással, a petrezselyemmel és a kinyomkodott kenyérbéllel.

Amikor a káposzta roppanósan puha a levesben, kis húsgombócokat szaggatunk bele. Kíméletesen főzzük 10 percen át, végül beletesszük a szeletelt gombát, összeforraljuk és tálaljuk.

Neked ajánljuk