Gombás hússal töltött karalábé

Gombás hússal töltött karalábé

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db zsenge karalábé (kb. 1,5 kg)
  • 25 dkg darált hús
  • 10 dkg gomba
  • 8 dkg kerekszemű rizs
  • 1 tojás
  • 1 kis vöröshagyma fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • aprított petrezselyem
  • őrölt bors

A mártáshoz:

  • a kivájt karalábé
  • 1 kis vöröshagyma fele
  • 2-3 dkg liszt
  • 1+2 evőkanál olaj
  • fél csokor kapor (vagy petrezselyem)
  • cukor
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítés:

A töltelékhez olajon megpároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk az aprított gombát, enyhén sózva a zsírjára sütjük. Közben a rizst félpuhára pároljuk. A darált húst összekeverjük a gombás hagymával, a rizzsel, a tojással, 1 gerezd zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, ízesítjük sóval, borssal.

A karalábét megtisztítjuk, belsejét kivájjuk. Megtöltjük a karalábékat a gombás-húsos töltelékkel.

Főzőedénybe tesszük, ráhelyezzük a töltött karalábékat, a kimaradt húsgombócokat, ráöntünk kb. 2,5 dl vizet, és letakarva pároljuk, ameddig a karalábék megpuhulnak.

Közben a lisztből kb. 2 evőkanál olajjal világos zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük az aprított vöröshagymát, a kaprot elkeverjük a tejföllel és kevés vízzel.

A karalábékat kivesszük, berántjuk a párolólevet, és néhány percig lassan együtt forraljuk.Közben ízesítjük.

Hasonló receptek