Gombás-húsos szendvics

Gombás-húsos szendvics
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg marhahús
  • 20 dkg gomba
  • 1 darab póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-1 csipet őrölt római kömény és őrölt chili
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ág rozmaring levelei
  • 4 nagy szelet rozskenyér
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • 20 dkg marhahús
  • 20 dkg gomba
  • 1 darab póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-1 csipet őrölt római kömény és őrölt chili
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ág rozmaring levelei
  • 4 nagy szelet rozskenyér
  • 4 evőkanál reszelt sajt

Elkészítés:

A húst egészen apróra összevágjuk. A gombát, a póréhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, rádobjuk a pórét. Rövid kevergetés után hozzáadjuk a húst, átpirítjuk. Sóval, borssal, a római köménnyel és a chilivel ízesítjük. Felöntjük kevés vízzel és megpároljuk.

A gombát is a serpenyőbe tesszük, a borral felöntjük, megszórjuk a fokhagymával és a rozmaringgal. Még 10 percig főzzük, majd félrehúzzuk.

A kenyereket megpirítjuk, ráhalmozzuk a gombás ragut, és megszórjuk a reszelt sajttal. A sütőt forró (grill) fokozatra állítjuk, és a szendvicset 2 perc alatt megpirítjuk. Paradicsommal vagy ízlés szerint salátával tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti