Gombás-húsos lasagne

Gombás-húsos lasagne

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 doboz lasagne tészta
  • 1 kg darált sertéshús
  • 4 friss paradicsom
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg gomba
  • 1 kk. cukor
  • oregánó
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • 1 dl paradicsomszósz
  • bors
  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj
  • pici szerecsendió
  • 3 ek. liszt
  • parmezán sajt
  • olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát pici olajon üvegesre párolom, hozzáadom a fokhagymát és a darált sertéshúst, jól lepirítom. Hozzáteszem a gombát, majd az összekockázott paradicsomot, felforralom, hozzáadom a paradicsomszószt, a cukrot, sót, borsot, a felaprított fűszernövényeket, majd fedő alatt készre főzöm.

A vajon megpirítom a lisztet, felengedem annyi tejjel, hogy mártás sűrűségű szószt kapjak, sózom, borsozom, hozzáadok egy kevés szerecsendiót.

Az edényben elkezdem rétegezni a hozzávalókat: alulra egy sor nyers tészta, erre egy réteg hús, majd egy réteg szósz kerül, így tovább, amíg elfogynak. Az utolsó réteg besamel lesz, amihez hozzákeverem az ízlés szerinti parmezánt.

Légkeveréses sütőben 200 fokon nagyjából 1 óra alatt elkészül.

Hasonló receptek