Gombás-gyöngyhagymás kacsasült

Gombás-gyöngyhagymás kacsasült

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg-os pecsenyekacsa
  • 15 dkg gyöngyhagyma
  • 25 dkg gomba
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1/2 db piros paprika
  • 5 dl vörösbor
  • 2,5 dl tejszín
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. margarin
  • bors

Elkészítés:

A kacsát 8 felé darabolom és sózom, borsozom.

Előkészítem a zöldségeket, azaz felkockázom a vöröshagymát és paprikát, lecsepegtetem a gyöngyhagymát, a felszelt gombát citromlével csepegtetem, a petrezselymet durvára aprítom.

Olajon és margarinon pirosra sütöm a húsokat és tűzálló tálba áttéve kevés zsiradékkal melegen tartom.

A visszamaradt zsiradékon, pedig dinsztelem a hagymát, gombát, majd a gyöngyhagymát is hozzáadom és ráhalmozom a kacsára.

Vörösborral felöntve 1,5 órán át sütöm.

A paprikát is megdinsztelem és tejszínnel felöntve sűrítem, majd a puha kacsát leöntve még a sütőben hagyom kicsit.

Tálalható pirított almával, zsemlegombóccal stb.

Neked ajánljuk