Gombás-fűszeres töltött padlizsán

Gombás-fűszeres töltött padlizsán

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 6 gomba
  • tejszín
  • 1 tojás
  • bors
  • római kömény
  • koriander
  • curry
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A padlizsánokat alaposan megmosom, a végeit levágom, hosszába kettévágom. Vékony peremet hagyva kikaparom a belsejét, amit összevágok.

Olajon megdinsztelem a hagymát, majd mehet rá a fokhagyma, a összevágott padlizsán és az összes zöldség. Jól átpirítom és fűszerezem. 10 perc főzés után beleöntök egy pici tejszínt, lehúzom a tűzről, és belekeverem az elhabart tojást is.

Ezt a ragut belekanalazom a padlizsánokba, tepsibe sorakoztatom őket, és kevés vizet öntök alá. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 20 percig párolom, majd leveszem a fóliát, rászórom a reszelt sajtot, és visszateszem a sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon.

Neked ajánljuk