Gombás-fokhagymás rakott krumpli

Gombás-fokhagymás rakott krumpli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 40 dkg gomba
  • 15 dkg póréhagyma
  • kevés brokkoli
  • karfiol
  • sárgarépa
  • 3 dl tejföl
  • olaj
  • vaj
  • petrezselyemzöld
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

A héjában főtt krumplit meghámozzuk, felszeleteljük. A krumplikarikákat kivajazott tepsibe fektetjük, megsózzuk.

A tejfölt összekeverjük az összetört fokhagymával, picit megsózzuk, majd a felét a krumplira öntjük.

Serpenyőben megpirítjuk a sózott vöröshagymát, póréhagymát, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sózzuk, fedő alatt pároljuk.

Ha szükséges, pici vizet öntünk alá. A zöldségeket is belekeverjük, és hozzáadjuk a durvára vágott petrezselyemzöldet. A ragut ízlés szerint fűszerezzük, teszünk bele pirospaprikát. A levét nem hagyjuk elfőni. A ragut ráöntjük a tejfölös krumplira, majd szépen ráöntjük a maradék fokhagymás tejfölt.

Tetejére szórhatunk reszelt sajtot. 180 fokon pirosra sütjük.

Neked ajánljuk