Gombás csirkepörkölt petrezselymes nokedlivel

Gombás csirkepörkölt petrezselymes nokedlivel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 csomag csirkepörkölt csomag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 púpos evőkanál pirospaprika
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 2 koktél paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 nagy csokor aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

Készítünk egy lecsós alapot: a kockára vágott hagymát az olajon kevés sóval megdinszteljük. Ezután rádobva a kockára vágott paprikát együtt tovább dinszteljük, végül hozzáadjuk a szintén kockára vágott paradicsomot is.

A gombát vastagabb szeletekre vágjuk, forró száraz serpenyőben megpirítjuk (ha így készítjük, akkor nem barnul meg és nem ereszt levet). Hozzáadjuk a csirkeaprólékot, sózzuk, borsozzuk, a hús fehéredéséig pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával ás felöntjük annyi vízzel, hogy ép ellepje. Végül hozzáadjuk a gombát és készre főzzük.

Amíg fő pörkört, addig elkészítjük a nokedlit. A lisztbe beleütjük a tojást, csipet sót és annyi vizet öntjük hozzá, hogy egy lágy tésztát kapjunk, végül beleforgatjuk a az apróra vágott petrezselyemzöldet is.

A vizet feltesszük melegíteni, ha felforrt akkor a tésztát nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a forrásban lévő sós vízbe. Ha a nokedlik feljönnek a víz tetejére, akkor langyos vízzel leöblítjük és egy kevés olajra kiszedjük és összekeverjük. Együtt tálaljuk.

Neked ajánljuk