Gombás csirkepörkölt nokedlivel

Gombás csirkepörkölt nokedlivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db alsó csirke comb
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db fehér paprika
  • 2 evőkanál olaj vagy 1 evőkanál zsír
  • 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
  • a nokedlihez:
  • 1 db egész tojás
  • 3 evőkanál rétes liszt
  • 5 evőkanál sima liszt
  • 8 db alsó csirke comb
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db fehér paprika
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db egész tojás
  • 3 evőkanál rétes liszt
  • 5 evőkanál sima liszt

Elkészítés:

Az olajat felhevítjük és rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük egy csipet sóval, majd rárakjuk a csirkecombokat és fehéredésig pároljuk, majd kicsit zsírjára pirítjuk, és lehúzzuk a tűzről.

Megszórjuk a piros paprikával, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megsózzuk, belerakjuk a paprikát, a paradicsomot és a fel szeletelt gombát. Lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a gombás csirkepörkölt, addig elkészítjük a nokedlit. A vizet feltesszük főni, megsózzuk. A kétfajta lisztet összekeverjük, beleütjük a tojást, és annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy egy közepesen lágy galuska tészta legyen. (Ne dolgozzuk túl mert akkor kemény lesz a nokedli!)

A forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük, langyos vízzel leöblítjük, hogy ne hűljön ki a nokedli.

Ha megfőtt a gombás csirkepörkölt, a nokedlivel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!