Elkészítés:
Az olajat felhevítjük és rádobjuk a kockára vágott hagymát, megdinszteljük egy csipet sóval, majd rárakjuk a csirkecombokat és fehéredésig pároljuk, majd kicsit zsírjára pirítjuk, és lehúzzuk a tűzről.
Megszórjuk a piros paprikával, összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megsózzuk, belerakjuk a paprikát, a paradicsomot és a fel szeletelt gombát. Lassú tűzön puhára főzzük.
Amíg fő a gombás csirkepörkölt, addig elkészítjük a nokedlit. A vizet feltesszük főni, megsózzuk. A kétfajta lisztet összekeverjük, beleütjük a tojást, és annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy egy közepesen lágy galuska tészta legyen. (Ne dolgozzuk túl mert akkor kemény lesz a nokedli!)
A forrásban lévő vízbe nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor kiszedjük, langyos vízzel leöblítjük, hogy ne hűljön ki a nokedli.
Ha megfőtt a gombás csirkepörkölt, a nokedlivel tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Magyaros ételek
,
Házias ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Gombás ételek