Gombás csirkemell

Gombás csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 4 db csirkemell
  • őrölt fehérbors
  • 5 dkg margarin
  • kakukkfű
  • 25 dkg gomba
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés:

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a csirkét, klopfoljuk ki, majd sózzuk meg! Süssük meg a húst egy serpenyőben vajon, ezután rakjuk a szeleteket egy kivajazott tűzálló tálba!

Pároljuk meg a gombát sóval, a borssal és kakukkfűvel a visszamaradt vajon! Főzzük el a saját levét! Süssük zsírjára, szórjuk meg liszttel, ezután önstük fel tejjel folyamatos kevergetés mellett! Főzzük sűrűre! Ha langyosra hűlt, keverjük hozzá a tojássárgákat és a habbá vert tojásfehérjéket is!

Rakjuk a húsra a gombás masszát, és süssük meg az egészet 180 fokra előmelegített sütőben!

Neked ajánljuk