Gombás csirkecomb kapros-túrós csipetkével

Gombás csirkecomb kapros-túrós csipetkével

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • liszt
  • Erős Pista
  • majoránna
  • bazsalikom
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • fokhagymás bors

A galuskához:

  • 15 dkg túró
  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • kapor

Elkészítés:

Előfőzzük a húst ételízesítős vízben, nagyjából 20 percet. Ezalatt olajon, aprított hagymát dinsztelünk és csíkozott szalonnát pirítunk. Beledobjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, meg a szeletelt gombát. Ízesítjük sóval, majorannával, bazsalikommal, borssal, paprikakrémmel. A csirkecombot hozzárakjuk a zöldségekhez és 3 dl vízzel, fedő alatt pároljuk. A tejfölben kis lisztet keverünk, amivel a szaftot sűrítjük.

A csipetkéhez túrót, tojást, lisztet keverünk, majd ízesítjük sóval, kaporral és hideg vizet öntünk rá, hogy rugalmas legyen a tészta. Forró és sós vízbe kiszaggatjuk, megfőzzük, utána kis olajjal átforgatjuk, majd tálaljuk a combbal.

Neked ajánljuk