Gombás csirke tésztával és krumplival

Gombás csirke tésztával és krumplival

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 5 dl fõzõtejszín
  • 50 dkg farfalle tészta
  • 1 kg csirkecomb
  • 1 tömlõs krémsajt
  • petrezselyem
  • 1,5 kg újkrumpli
  • sütõzacskó
  • fûszerek
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Pucoljuk meg a combokat, majd szórjuk bele a fűszereket a sütőzacskóba! Rakjuk bele a csirkét és pár szem gombát! Rázzuk jól össze, a száját pedig lazán kössük össze! Süssük készre előmelegített tepsibe rakva!

Főzzük ki a tésztát sós vízben, utána szűrjük le! A burgonyát pucoljuk meg, majd kockázzuk fel! Zsírban, fedõ alatt készre pároljuk. Szórjuk meg aprított petrezselyemmel, ezután rakjuk jénai tálba! Vágjuk apróra a hagymát és a gombát, majd pirítsuk meg kevés olajon a vöröshagymát! Hozzáadjuk a gombát, lesütjük.

Amikor készen lett, hozzádobjuk a sajtot, megszórjuk kevés liszttel, és felöntjük fél l fõzõtejszínnel. Petrezselyemmel megszórjuk.

Neked ajánljuk