Gombás-chilis szűzérmék borsóval

Gombás-chilis szűzérmék borsóval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 30 dkg zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 2 db chilipaprika
  • 1 csík szűzérme
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 evőkanál magos mustár
  • majoránna
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

Nagy serpenyőben olajjal dinszteljük az aprózott vöröshagymát, mellé dobjuk a vékonyra csíkozott szűzérméket. Mikor fehérre sült, megöntözzük egy kis vörösborral, majd vigyázva pirítjük, mintha pörkölt lenne.

A tisztított gombát feldaraboljuk, a húshoz adjuk a borsóval együtt, majd megsózzuk és megszórjuk a fűszerekkel. Hozzáöntjük a megmaradt bort, majd a magos mustárt rakjuk bele, végük megszórjuk a fűszerpaprikával.

Mikor összepuhult, tetszés szerint ízesítjük, majd párolt rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk