Gombás bulgurral töltött kelkáposzta

Gombás bulgurral töltött kelkáposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8-10 kelkáposztalevél
  • 5 dkg bulgur
  • 1 kis doboz paradicsomkonzerv
  • 20-30 dkg gomba (lehet konzerv is, én abból készítettem)
  • 1 fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • bors
  • olívaolaj
  • *
  • a tetejére:
  • sajt
  • tejföl
  • 8-10 db kelkáposztalevél
  • 5 dkg bulgur
  • 1 kis doboz paradicsomkonzerv
  • 20-30 dkg gomba (lehet konzerv is, én abból készítettem)
  • 1 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • bors
  • olívaolaj
  • sajt
  • tejföl

Elkészítés:

A bulgurt puhára főzzük. Amikor kihűlt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a paradicsomkonzerv felét. A nagyon apróra vágott gombát a hagymán megfuttatjuk, azt is beletesszük, és az egészet fűszerezzük. Összekavarjuk, kicsit állni hagyjuk.

A kelkáposztaleveleket leforrázzuk, lecsöpögtetjük. Mindegyik levélbe teszünk a töltelékből egy púpos evőkanállal és szorosan feltekerjük.

Olívaolajjal kikent jénaiba sorakoztatjuk, a tetejét leöntjük a kissé felhigított maradék paradicsomlével, és 180 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt kb. 35-40 percig sütjük. Amikor minden puha, levesszük a fóliát, sajttal megszórjuk a tetejét és pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Kiváló diétás étel, és nagyon finom!

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti