Elkészítés:
A bulgurt puhára főzzük. Amikor kihűlt, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a paradicsomkonzerv felét. A nagyon apróra vágott gombát a hagymán megfuttatjuk, azt is beletesszük, és az egészet fűszerezzük. Összekavarjuk, kicsit állni hagyjuk.
A kelkáposztaleveleket leforrázzuk, lecsöpögtetjük. Mindegyik levélbe teszünk a töltelékből egy púpos evőkanállal és szorosan feltekerjük.
Olívaolajjal kikent jénaiba sorakoztatjuk, a tetejét leöntjük a kissé felhigított maradék paradicsomlével, és 180 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt kb. 35-40 percig sütjük. Amikor minden puha, levesszük a fóliát, sajttal megszórjuk a tetejét és pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Kiváló diétás étel, és nagyon finom!
Megjegyzés:
A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Magyaros ételek
,
Házias ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Káposztás ételek
,
Gombás ételek