Gombás bárányragu

Gombás bárányragu

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg báránycomb
  • 30 dkg erdei gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl csirkehúsleves
  • 1 dl vörösbor
  • 2 tk. kukoricaliszt
  • 1 tk. dijoni mustár
  • 1 tk. borecet
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. vaj
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A báránycombot feketeborssal és olívaolajjl dörzsölöm, majd ízlés szerint sütöm 8 vagy 15 percet.

A visszamaradt zsiradékhoz öntöm a vörösbort, hozzáadom a gombát, fokhagymát és 2-3 percet párolom, kevergetve.

Felöntöm a csirkehúslevessel és kis lángon főzöm 3-4 percet.

Kikeverem a kukoricalisztet és mustárt, 1 ek. húslevest és sűrűre főzöm, lassú tűzön.

Végül ecetet, kis vajat és ízesítőket teszek bele és a gombához öntöm.

A bárányhúst megsózva és a gombát ráhalmozva tálalom.

Neked ajánljuk