Gombapörkölt túrós galuskával

Gombapörkölt túrós galuskával
Elkészítési idő
2,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkegomba (más gombából is készülhet)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 db fehér paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál túró
  • 6 evőkanál liszt
  • 50 dkg csirkegomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 db fehér paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál túró
  • 6 evőkanál liszt

Elkészítés:

A gombát és a hagymát megtisztítjuk. A hagymát kockára vágjuk, a gombát vastagabb szeletekre aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot is felkockázzuk. Az olajat feltesszük melegedni, rádobjuk a vöröshagymát, megdinszteljük, majd a zöldpaprikát és a paradicsomot is hozzáadva tovább pároljuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát és egy marék felaprított petrezselyemzöldet, és együtt tovább pároljuk. Végezetül hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Sózzuk, borsozzuk, lassú tűzön készre főzzük.

Amíg fő a gombapörkölt, elkészítjük a túrós galuskát. A felvert tojáshoz hozzáadjuk a lisztet, a villával összetört túrót, és annyi vizet, hogy egy lágy galuska tésztát kapjunk. A forrásban lévő bő sós vízbe szaggatjuk, ha feljön a víz tetejére, kiszedjük. Leöblítjük, és egy kevés olívaolajjal elkeverjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti