Gombapörkölt édesburgonyával

Gombapörkölt édesburgonyával
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • 3-4 db nagyobb édesburgonya
  • 50 dkg gomba
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • bors
  • 3-4 db nagyobb édesburgonya

Elkészítés:

Az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát. Rátesszük a karikára vágott paprikát, a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd a szeletekre vágott gombát is hozzáadjuk és puhára pároljuk.

Közben az édesburgonyát sós vízben puhára főzzük, és amikor megpuhult, krumplinyomóval pár kanál főzővízben összetörjük.

Az édesburgonyát tányérra halmozzuk és a tetejére tesszük a pörköltet. Aki szereti, petrezselyemmel megszórhatja. Finom vega étel.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti